Nem Fender

Arkitekt Niels Dahl Pedersen hos Novo Nordisk Engineering (NNE) havde et problem. Han skulle bruge en kilometer fenderliste til et af koncernens laboratorier.

Efter at have undersøgt markedet for fenderlister måtte han konstatere, at kombinationen rengøringsvenlighed, æstetik, holdbarhed og fordelagtig pris tilsyneladende ikke eksisterede.

Som han selv siger: "Jeg lagde produktkatalogerne til side og fandt den bløde blyant frem. Belært af en del år i branchen skulle der fokuseres på kvalitet, hvis ideen skulle sælges. Ønsket om æstetik - må jeg nok erkende - er noget, som ligger latent i en arkitekts hoved, men rengøringsvenlighed er altså også en vigtig faktor.

Ideen til formgivningen opstod på få dage.

Simple skitser blev visualiseret i rumlige 3D-billeder med de rigtige overflader og materialer i syrefast rustfrit stål og sort gummi som kunne FDA godkendes. Resultatet var meget lovende og pludselig var ønsket om æstetik en selvfølgelighed - især når man sammenlignede fotos af de klodsede fenderlister i gummi og plast, der ellers var på markedet".

Og han fortsætter: "Vi fik stablet et team sammen, som gik i gang med at udvikle produktet. Det var foruden os i NNE, smede- og maskinfabrikken Metalex og gummiproducenten Sørensen & Kofoed.

Problemer med materialer og teknik undgik vi naturligvis ikke. Men alt blev løst, og produktet er nu testet med opsætning flere steder hos Novo Nordisk - med absolut stor tilfredshed.

NEM fenderlisten var således klar til at komme ud på det åbne marked, hvor Metalex Holding A/S nu står for markedsføring!

For at man kan få et indtryk af NEM fenderlisten, har vi lavet en lille folder, der i ord og billeder fortæller om fenderlistens komponenter, dens mange anvendelsesmuligheder og opsætning.

Billeder af Nem Fender